Despre Noi

despre noi

ASOCIAŢIA DE HIPNOZĂ ȘI TERAPIE PRIN REGRESIE (AHTR) a luat ființă în anul 2018, cu scopul de a promova și a dezvolta practicarea hipnoterapiei și a terapiei prin regresie hipnotică în România. 

Deși practicată de peste 5000 de ani, terapia prin hipnoză este un domeniu științific relativ nou, fiind studiat și promovat mai ales în ultimii 30-40 de ani. Nume mari din medicină – Jean-Martin Charcot – și psihologie – Sigmund Freud – au studiat și folosit hipnoza în practica lor terapeutică, dar se vorbește încă foarte puțin despre asta. Studiile științifice din ultima perioadă, confirmă însă eficiența și eficacitatea acestei forme de terapie.

Scopul și obiectivele  AHTR

  • promovarea hipnozei și a terapiei prin regresie ca o formă de terapie eficientă în rândul pacienților și larg acceptată de profesioniștii din domeniul medical și al psihologilor.
  • dezvoltarea și promovarea practicării acestui tip de terapie prin desfășurarea de activităţi de formare profesională și dezvoltare personală, workshop-uri, training-uri, cursuri de specialitate.
  • formarea și promovarea, pe criterii de competență, a unui corp al profesioniștilor care practică terapia prin hipnoză și regresie hipnotică.
  • promovarea ca știință recunoscută a hipnoterapiei prin studii de specialitate, inițierea de proiecte și programe în domeniu, editarea, publicarea și distribuirea de lucrări in domeniu, elaborarea de articole și înfiinţarea de publicații de specialitate, organizarea de conferințe, congrese, simpozioane, alte manifestări cu caracter științific și profesional în domeniu.
  • dezvoltarea de parteneriate cu diferite organisme și organizații de profil din ţară şi din străinătate în vederea creării unei rețele profesionale de susținere, dezvoltare și educație continuă în domeniul hipnoterapiei.

Misiunea AHTR

Crearea unui corp al profesioniștilor certificați ca și hipnoterapeuți sau terapeuți în regresie hipnotică.

Apărarea demnității și promovarea drepturilor și intereselor membrilor săi în toate sferele de activitate, libertatea și independența profesională în exercitarea profesiei.

Asigură respectarea de către membrii săi a obligațiilor ce le revin față de clienții lor și respectarea eticii și a deontologiei profesionale.

Viziunea AHTR

Prin crearea unui corp al profesioniștilor certificați în hipnoterapie și regresie terapeutică și prin programele de formare și apoi de educație continuă, ne dorim să contribuim direct la promovarea și recunoașterea internă și internațională a acestei forme de terapie, ca o terapie eficientă și bazată pe documentare științifică. 

Educația continuă și monitorizarea respectării deontologiei și a normelor specifice de etică  profesională, vor contribui și ele la această recunoaștere.

ASOCIAŢIA DE HIPNOZĂ ȘI TERAPIE PRIN REGRESIE (AHTR) este o asociație de drept privat, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, înființată în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, aprobată prin Legea nr. 246 din 18 iulie 2005, cu modificările ulterioare.

Dacă ești practician al acestei terapii și dorești să devii membru al Asociației, te invităm să consulți secțiunea Membri. Pentru mai multe informații despre cursurile de formare, ai la dispoziție calendarul cursurilor și evenimentelor viitoare.