Povestea Elianei: „Tu eşti plătit de ei, dar eu o să mor de foame”

scris de

Am cunoscut-o pe Eliana în cadrul unui workshop pe care l-am susţinut la Cluj. Eliana este o tânără inteligentă şi cu o mare disponibilitate de a-i sprijini și încuraja pe cei din jurul ei. În timp ce ea însăşi lucra că şi angajat în cadrul unei companii, îi susţinea pe toţi cei din jurul ei să îşi deschidă propria afacere şi credea din tot sufletul că vor reuşi.

Simţea că antreprenoriatul este o cale minunată pentru toţi… mai puţin pentru ea. Deşi era foarte bine pregătită în meseria ei spunea că are senzaţia că ea nu s-ar descurca niciodată pe cont propriu. Și-a dorit să identifice sursă acestei credinţe și să o dizolve.

Intrând în regresie s-a vizualizat că fiind un băiat tânăr, ţăran, care încerca să vândă lapte pentru a-și asigura existenţa. Deoarece trăia într-un sat în care nimeni nu avea nevoie să cumpere lapte s-a gândit că singură şansă ar fi să meargă să îl vândă la castelul din apropiere.

A vizualizat cu uşurinţă drumul și căruţa cu care s-a îndreptat spre acel loc, acolo unde spera să îşi vândă “marfa” și să câştige nişte bănuţi ce îi erau foarte necesari.

Ajuns la poartă castelului a fost întâmpinat de paznici. Le-a spus că doreşte să între şi care este scopul sau, însă aceştia au refuzat să îl lase. O vreme lungă i-a rugat, i-a implorat, însă paznicii au fost neînduplecabili.

Simţea disperarea întrucât în mintea băiatului de atunci acel castel era ultima şansă de a face rost de banii necesari. A perceput în acel moment un gând foarte puternic, în timp ce se uita în ochii unuia dintre paznici: “Pe tine te plătesc cei de la castel, dar eu ce fac căci aici este singurul loc în care aş putea să îmi vând laptele?”

Eliana a înţeles că acea temere că niciodată ea nu s-ar descurca pe cont propriu venea din disperarea acelui băiat și era doar amintirea unei emoţii stocate ce avea nevoie să fie conştientizată și eliberată. Astfel, a putut lăsa acea poveste în urmă și să-și urmeze drumul.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.

Îți trimit lumină și iubire,

Ruxandra