Povestea Izabelei: Furia manifestată în relaţie cu fiul său

scris de

Izabela este mama unui minunat băieţel de 7 ani. Deşi are o carieră de succes care o solicită, relaţia ei cu băiatul este prioritară și au o apropiere tare frumoasă. Lucrasem cu ea pe mai multe subiecte din viaţa ei înaintea acestei sesiuni pe care vreau să ţi-o povestesc aici.

Mi-a spus că uneori în relaţie cu fiul ei există o furie foarte puternică care se activează şi care o făcea să reacţioneze nepotrivit uneori faţă de copil prin ridicarea tonului și prin a-l certa; nu înţelegea ce este cu emoţia această care se declanşă din diverse lucruri banale dar ştia că nu-şi doreşte să aibă această reacţie faţă de fiul ei.

Am plecat în procesul de regresie cu intenţia de a găsi sursă acelei furii și a o curăţa.

A accesat o viaţă trecută de bărbat în care îi fusese încredinţată grija nepotului sau când acesta era foarte mic. Tatăl copilului plecase pe mare iar mama copilului, sora să, îi ceruse pe patul de moarte să aibă grijă de băiat. El a iubit foarte mult copilul şi și-a dedicat viaţa lui, l-a făcut centrul vieţii sale. Relaţiile romantice au lipsit cu desăvârşire din viaţa lui.

La vârsta de 22 ani, băiatul a decis să îşi urmeze inima și să plece într-un alt oraş pentru a se căsători cu o fată. Această decizie a reprezentat o lovitură foarte grea pentru bărbat. A încercat să-l determine în diverse moduri să nu plece, dar n-a fost chip.

A trăit foarte multă furie asociată cu gândul „Este un nerecunoscător pentru tot ce am făcut pentru el.” A trăit întreaga viaţă cu acest sentiment de furie îndreptat spre băiat și a murit singur luând cu el această emoţie.

În partea de transformare şi integrare terapeutică a descoperit (deloc surprinzător) că nepotul sau de atunci este fiul de acum, iar în acea existenţă avusese de învăţat iubirea necondiţionată faţă de băiat.

Izabela a înţeles și a eliberat acea furie care apărea în relaţia cu fiul ei. Pare că Universul le-a dat o nouă şansă.

Am vorbit cu Izabela la ceva vreme după această ședință. Relația cu fiul ei se transformase total. Era mult mai calmă și iubitoare cu el, iar asta i-a făcu să se apropie și mai mult. Mi-a spus că se bucură mai mult decât oricând de timpul petrecut cu el.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.

Îți trimit lumină și iubire,

Ruxandra