Povestea Ioanei: Bărbatul prezent mereu în mintea ei

scris de

În ultimii ani de lucru cu clienții în terapie am observat că cea mai frecventă temă cu care vin oamenii este cea legată de relații. Dacă ar fi să fac un clasament ar fi întâi relațiile romantice, apoi relația cu banii (că și acesta este tot o relație), apoi relațiile cu diverși membrii ai familiei. Evident că toate acestea duc la relația cu noi înșine căci de acolo pornesc toate.

Am întâlnit-o pe Ioana într-un workshop susținut la București, apoi am cunoascut-o mai bine în timpul cursului de hipnoză regresivă la care a participat. Este o femeie îndependenta, puternică aflată în procesul (re)descoperii de sine.

Într-unul dintre modulele cursului ne-a povestit ca în urma cu aproximativ 2 ani cunoscuse întamplator un bărbat. Îl vom numi Laurentiu. A fost la acea vreme și a ramas o relație profesională aparent neînsemnată, de cunoștiințe. Foarte rar intrau în contact unul cu celalalt.

Și totuși …. în mod inexplicabil din momentul în care îl întalnise pe acel bărbat nu existase zi în care sa nu se gândeasca la el. Spunea ea că el fusese zilnic prezent în mintea ei. În rarele ocazii în care intrau în contact aceasta legatura a ei cu el era hiperbolizată. Fără nici un motiv, fără nici o logică. Aparent.

A fost de acord să facă o ședință în fața grupului. Am cerut Sinelui ei Superior să ne conducă în acea experiență trecută din care provenea conexiunea Ioanei cu acel bărbat.

Mergând în regresie Ioana a accesat o viață în care era un adolescent sărac care vindea ziare pe stărzi pentru a asigura nu doar traiul său ci și pe al mamei și  al fratilor mai mici. Era o experiență care aducea multa umiliță căci adesea cei din jur râdeau de el și îl harțuiau. Se întampla chiar să arunce diferite obiecte ca să-l gonească.

Am aflat că acest mod de viață a fost determinat de moartea timpurie a tatălui său. Acesta lăsase în urmă, pe lângă povara unei vieți grele pe umerii fiului, și un puternic sentiment de abandon și dezamagire. Adolescentul de atunci și-ar fi dorit ca tatăl său să-și fi ținut promisiunile pe care le făcuse de a-i arăta și a-l învăța lucrurile pe care i le promisese.

La un moment dat, mai târziu, în viața și experiența grea a adolescentului a apărut un bărbat adult care, spre deosebire de toți ceilalți, nu doar că nu l-a alungat, dar i-a dat atenție. A vorbit cu el. I-a vorbit despre lucruri care ”păreau din altă lume”, lucruri de suflet.

Au petrecut timp împreună. Bărbatul i-a vizitat chiar și familia dorind să afle mai multe despre adolescent. L-a condus să viziteze mormântul tatălui său. L-a învățat ce este important în viață. I-a implementat un sistem de valori și i-a oferit figura paternă care îi lipsea. Cu siguranță prezența acelui om a fost marcantă în viata băiatului.

Am aflat în partea de transformare că acel bărbat care-i transformase experiența era Laurențiu din prezent. Deși la nivel logic în viața curentă nu era nimic care să o lege pe Ioana de el, sufletul ei a recunoscut la nivel subtil legatura dintre ei, iar ceea ce rămase nerezolvat atunci s-a trasformat acum într-o prezență zilnică ușor obsesivă la nivelul gandurilor.

Am lucrat pe vindecarea și transformarea acelei experiențe.

Câteva săptămâni mai târziu când m-am întalnit din nou cu Ioana și am întrebat-o cum este în legatura cu subiectul pe care lucrasem mi-a spus: „Știi, într-o zi pur și simplu am constientizat că Laurențiu a disparut din mintea mea. Apoi mi-am dat seama ca acum pentru mine el este doar un alt om. Simt câ am păstrat recunoştiinţa pentru atunci și acum pot merge mai departe”.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.

Îți trimit lumină și iubire,

Ruxandra

Leave a Comment